Uro i kroppen

Når kroppen og hovedet er på overarbejde bliver resultatet ofte uro i kroppen, frustrationer, “nedsmeltninger”  – og det er ikke et rart sted at være alt for ofte. Læs med på historien – måske kan du genkende situationerne.

 

Vi henvendte os til Krestine, Sansemotorik Aalborg, da vores datter på 8 år virkede umoden på nogle områder, havde koncentrationsbesvær og uro i kroppen. På det tidspunkt havde vi ingen viden om, at en god grundmotorik har så stor betydning for barnets indlæring og overskud.

Overordnet set klarede vores datter sig fint både i skolen, til fritidsaktiviteter og socialt. Men der var ingen tvivl om, at hun var på overarbejde i hverdagen. Dette kom især til udtryk om morgenen og igen sidst på eftermiddagen og ved sengetid. Det var svært at komme op om morgenen, på trods af mere end 11 timers søvn, og med et meget svingende humør. Om eftermiddagen reagerede hun ofte med nedsmeltninger og trods. Om aftenen var det svært at falde til ro og det tog lang tid om at falde i søvn med meget tankemylder.

Derudover befandt hun sig ofte i en osteklokke agtig tilstand, som ofte blev misforstået som værende ulydig og ukoncentreret. Hendes koncentrationsevne ved måltider og lektier var yderst svingende og det at modtage mere end en besked af gangen var en udfordring.

Efter ca. 4 måneder træning hos Krestine og herhjemme, kan vi konkludere følgende på vores datter:

Hun krammer meget mere og er rigtig glad
Hun har ikke udfordringer med at tøjet driller
Hun opsøger nye sociale relationer
Hun cykler alene i skole og hjem
Hun har kun brug for ca. 10 timers søvn nu
Hun falder nemmere i søvn og meget mindre tankemylder
Hun har meget sjældent nedsmeltninger
Hun har meget bedre humør og det er nemmere at komme op om morgenen
Hun har øget sin koncentration
Hun læser, skriver og regner hurtigere
Hun har udviklet sig rigtig meget motorisk
Hun sidder roligere ved måltider
Hun kan modtage flere instrukser i træk

 

Kort sagt, så er vores datter sjældent på overarbejde nu og virker meget mere tilfreds med livet. Det giver færre konflikter i familien og meget mere hygge. Som forældre har vi oplevet mere overskud og lethed i hverdagen.

Tusind tak til Krestine. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dig. Stemningen mellem dig og vores datter har været så fin og din rolige facon er fantastisk.

Vi vil helt klart anbefale forældre, der oplever en eller anden form for ubalance hos deres barn, at få lavet en sansemotorisk kontrol.