Birkerød

Sanse Motoriks afdeling i Birkerød er beliggende Søndervangen 47, 1. sal, 3460 Birkerød.
Klinikken er ejet og drives i det daglige af Mette Lykke Braad.

 

Afdelingen tilbyder

  • Individuel træning – af børn og unge med sansemotoriske udfordringer.
  • SpædbarnsMotorik – hold for forældre og børn i barselsperioden.
  • TumleMotorik – små børnehold, hvor motorik og sanser udfordres og trænes i samspil med forældrene

Foredrag – på timebasis

  • Daginstitutioner
  • På skoler

Der starter jævnligt nye hold for SpædbarnsMotorik og TumleMotorik i Birkerød. Kontakt klinikken for yderligere information eller se kommende begivenheder på Facebooksiden.

Mette Lykke Braad, Birkerød

Mette Lykke Braad

Sansemotorisk konsulent og psykomotorisk terapeut
Faglig profil

Adresse

Søndervangen 47, 1. sal
3460 Birkerød
Tlf.: 21 95 91 25
mely@sansemotorik.NET
CVR: 37386936
Find vej

Lidt om Mette
Mette Lykke Braad, Birkerød

Jeg har mange års erfaring med at undervise børn og deres forældre i forskellige fysiske aktiviteter som f.eks. motorik, rytmik og svømning.

I 2004 blev jeg færdiguddannet som psykomotorisk terapeut – det der nu hedder psykomotorisk terapeut. Jeg valgte denne uddannelse ud fra min store interesse for børn og bevægelse, og fordi jeg gerne vil hjælpe børn med kropslige udfordringer.

Jeg har siden suppleret min viden med et årskursus til motorikvejleder og senest uddannelsen til sansemotorisk konsulent.

I min klinik ønsker jeg, at små og store føler sig velkomne og trygge. For at støtte barnets
sansemotoriske udvikling skal vi skabe et godt samarbejde mellem de voksne og barnet. Jeg vægter højt, at de voksne får en basal forståelse af den sansemotoriske udvikling og dennes betydning for barnets adfærd og eventuelle udfordringer. Det er en stor motivationsfaktor, at man kender formålet med aktiviteterne og ved hvilken udvikling, man kan kigge efter.

De voksne er vigtige medspillere, når barnets motorik og sanser skal stimuleres og udfordres. Som en ekstra bonus giver legene og øvelserne jer en masse dejligt nærvær og styrker jeres relation.

Jeg glæder mig til at møde jer, så vi sammen kan give børnene de bedst mulige forudsætninger for videre udvikling og trivsel.

Nyheder fra Facebook
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Er dit barn kropslig urolig og bliver nemt overstimuleret?

Læs herunder lidt om årsagen, og hvordan du kan hjælpe dit barn.

Vi møder mange kropslig urolige børn i vores Sanse Motorik klinikker, som vi gennem et skræddersyet sansemotorisk træningsforløb i tæt samarbejde med forældrene kan hjælpe til mere ro og overskud - og bedre trivsel.KROPSLIG URO OG OVERSTIMULERING

Er du i tvivl om, hvorfor dit barn ofte har svært ved at sidde stille, holde fokus og koncentrere sig i længere tid ad gangen, så kan det være dit barn har let ved at blive overstimuleret – og at overstimuleringen er en del af årsagen til den kropsliguro, som bliver så tydelig.

Overstimulering opstår ved, at barnet tager flere indtryk ind, end han eller hun kan bearbejde her og nu. Hvis barnet ikke kan organisere sine sanseindtryk, er det også svært at organisere sine reaktioner og adfærd.

Dette kaldes også for evnen til sanseintegration og hjernens evne til at kunne opfatte, sortere, omsætte og reagere på sanseindtryk er vigtige for motorisk planlægning, følelsesmæssige reaktioner, adfærd og indlæring.

HVAD KAN DU GØRE
Et barn, som nemt overstimuleres, har brug for at vi hjælper barnet til et roligere nervesystem. Du kan selv gøre meget for at hjælpe dit barn til mere ro:

- Have en rolig og positiv tilgang til barnet – din ro smitter af på barnet
- Skærme barnet fra omgivelserne eller minimer udtryk som barnets udsættes for
- Skab tryghed for barnet – evt. gennem struktur og kendte rammer for barnet
- Overvej mulige situationer, som kan virke voldsomme, overvældende for barnet og undgå dem
- Overvej om forventninger til barnet matcher barnets forudsætninger for at lykkes med opgaven
- Afgræns barnet fysisk evt. med kærlige og dejlige klem og tryk på kroppen, om fødder og hænder
- Gode “SanseMassage” stunder til aften (pågående massage primært på barnets bagside – det skal altid være rart for barnet)
- Sørg for at barnets sansemotoriske grundlag optimeres – det er her der skal sættes ind for en mere langsigtet hjælp for barnet

Lad os sammen hjælpe dit barn til mindre kropslig uro!
... Læs mereSe mindre

21/09/21
Er dit barn kropslig urolig og bliver nemt overstimuleret?

Læs herunder lidt om årsagen, og hvordan du kan hjælpe dit barn.

Vi møder mange kropslig urolige børn i vores Sanse Motorik klinikker, som vi gennem et skræddersyet sansemotorisk træningsforløb i tæt samarbejde med forældrene kan hjælpe til mere ro og overskud - og bedre trivsel.
Load more