Birkerød

Sanse Motoriks afdeling i Birkerød er beliggende Søndervangen 47, 1. sal, 3460 Birkerød.
Klinikken er ejet og drives i det daglige af Mette Lykke Braad.
Sandra Schmidt er tilknyttet klinikken som selvstændig sansemotorisk konsulent.

 

Afdelingen tilbyder

Foredrag – på timebasis

  • I daginstitutioner
  • På skoler

Der starter jævnligt nye hold for SpædbarnsMotorik og TumleMotorik i Birkerød.
Kontakt klinikken for yderligere information eller se kommende begivenheder i Facebookgruppen: Holdforløb og TumleSjov hos Sanse Motorik

 

Hvis I er en mødregruppe, legegruppe eller lignende, har I også mulighed for at få jeres eget hold i klinikken eller hjemme hos jer (fra 3 mdr. og op til 5 år).

Har du spørgsmål eller lyst til at høre mere, så ring eller skriv en mail til os.
Besøg også gerne vores Instagram profil: @sansemotorikbirkerod

Mette og Sandra, Sanse Motorik Birkerød

Mette Lykke Braad

Sansemotorisk konsulent, psykomotorisk terapeut og klinikejer
Faglig profil

 

Sandra Schmidt

Sansemotorisk konsulent og pædagog
Faglig profil

Adresse

Søndervangen 47, 1. sal
3460 Birkerød
Find vej

Mette:
Tlf.: 21 95 91 25
mely@sansemotorik.NET
CVR: 37386936

Sandra:
Tlf: 21 97 52 48
ss@sansemotorik.NET
CVR: 35701958

Lidt om Mette
Mette Lykke Braad, Birkerød

Jeg har mange års erfaring med at undervise børn og deres forældre i forskellige fysiske aktiviteter som f.eks. motorik, rytmik og svømning.

I 2004 blev jeg færdiguddannet som afspændingspædagog – det der nu hedder psykomotorisk terapeut. Jeg valgte denne uddannelse ud fra min store interesse for børn og bevægelse, og fordi jeg gerne vil hjælpe børn med kropslige udfordringer.

Jeg har siden suppleret min viden med et årskursus til motorikvejleder og senest uddannelsen til sansemotorisk konsulent.

I min klinik ønsker jeg, at små og store føler sig velkomne og trygge. For at støtte barnets
sansemotoriske udvikling skal vi skabe et godt samarbejde mellem de voksne og barnet. Jeg vægter højt, at de voksne får en basal forståelse af den sansemotoriske udvikling og dennes betydning for barnets adfærd og eventuelle udfordringer. Det er en stor motivationsfaktor, at man kender formålet med aktiviteterne og ved hvilken udvikling, man kan kigge efter.

De voksne er vigtige medspillere, når barnets motorik og sanser skal stimuleres og udfordres. Som en ekstra bonus giver legene og øvelserne jer en masse dejligt nærvær og styrker jeres relation.

Jeg glæder mig til at møde jer, så vi sammen kan give børnene de bedst mulige forudsætninger for videre udvikling og trivsel.

Lidt om Sandra
Sandra, Sanse Motorik Birkerød

Børns leg er et universelt grundvilkår for en masse udvikling og læring de første mange år af et barns liv. Legen udfoldes med afsæt i børnenes egne perspektiver og initiativer og er deres måde, at være i verden på. Det har altid været en mærkesag for mig, at værne om legen og at sørge for, at give vores børn de bedste forudsætninger for, at kunne udfolde sig frit i samspil med andre børn og voksne. For at dette skal kunne lade sig gøre, er et velfungerende sansemotorisk fundament utrolig vigtigt. Ikke mindst for al den læring og sociale udvikling børnene står overfor i skoleårene.

Da jeg for mange år siden startede som pædagogmedhjælper i en vuggestue, gik der ikke lang tid før mit fokus rettede sig mod de børn der kæmpede lidt ekstra. Jeg lagde mærke til, at der ofte var en sammenhæng mellem børnenes motorik og generelle kropsfornemmelse og deres til tider uhensigtsmæssige adfærd og manglende trivsel. Denne opdagelse har jeg forsøgt at blive klogere på lige siden. Jeg er i dag uddannet pædagog og har blandt andet arbejdet i en idrætsinstitution, som var indrettet så børnene fik rig mulighed for at bruge kroppen og få stimuleret de primære sanser på daglig basis. Her oplevede jeg færre konflikter i børnegruppen og en generel høj trivsel både blandt voksne og børn, hvilket gjorde mig endnu mere nysgerrig på og fascineret af sansemotorikkens betydning for børns trivsel og udvikling.

Nu er jeg så heldig, at jeg er landet lige præcis hvor jeg gerne vil være. Som sansemotorisk konsulent i Sanse Motorik klinikken i Birkerød vil jeg med en legende og solid faglig tilgang, skabe trygge rammer omkring de børn og familier der kommer i klinikken. Jeg brænder for det vigtige relationsarbejde der ligger i, at få lov til at hjælpe og gøre en forskel for, at børn i alle aldre får mulighed for at udvikle sig frit og med det bedst mulige sansemotoriske fundament for trivsel og læring.

Nyheder fra Facebook
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

HAR DIT BARN STOR KROSLIG URO

Kropslig uro hos børn er mange ting og baggrunden for at være lige lovlig livlig i situationer, hvor det ikke er helt så hensigtsmæssigt, kan være mange.
Ofte belønnes og roses de børn, der kan sidde stille, tie stille, og som kan vente på, at det er deres tur. Modsat sker det desværre også, at de som har et stort bevægelsesbehov, irettesættes, skældes ud og bliver afvist.

Når en kropslig uro bliver til ulempe for barnet – og voksne, så er det typisk fordi vi ser at:
• Barnet har svært at sidde stille på en stol.
• Barnet læner sig oftest frem på stolen eller sædet
• Barnet sidder ofte med benene trukket op under sig
• Barnet sidder ofte med numsen udover kanten på stolen
• Barnet har et stort behov for at rejse sig op

Som nævnt kan årsagerne være mange, men det kan give god mening at se på om der er sansemotoriske problematikker i spil også. Det kan være i form af balanceudfordringer, nedsat kropsfornemmelse, tonus-problematikker eller aktive primære reflekser.
Det gode er, at de sansemotoriske udfordringer kan der arbejdes med – og dermed hjælper vi barnet til mere ro i kroppen.

En anden side af øget kropslig uro kan også være at se på barnets omgivelser og de situationer og relationer, som barnet befinder sig i.
Eksempelvis om:
• Barnet føler for store krav eller forventninger
• Manglende struktur, rutiner og forudsigelighed i situationen eller hverdagen generelt
• Barnet overstimuleres i sine omgivelser
• Barnet føler sig utryg, udsat og ikke mødt eller forstået af sine omgivelser

Husk, der er forskel på, hvordan børn har krudt i kroppen.
For nogle børn har bare et større behov for at være i bevægelse og være aktive - og det er ikke uhensigtsmæssig kropslig uro. Det er bare at være et aktiv barn, der eksperimentere, udfordre og styrker deres motorik, kropsfornemmelse og lærer om verden omkring sig.
Det skal de have lov til!

Tips til at sidde mere stille ved bordet:
• Klem, tryk og klap på kroppen inden aftensmaden
• Lad barnet hente ting til bordet
• Skru lidt ned for opdragelsen, særligt når I spiser sammen (den indsats kommer efterfølgende)
• Struktur, gentagelser og faste ramme omkring spisetid
• Skab selv ro, tid og en god stemning omkring barnet
• Massage på særligt ryggen som aften ritual – det må IKKE kilde.

Læs mere om kropslig uro på vores blog www.sansemotorik.net/naar-kroppen-er-urolig/

GOD FORNØJELSE💚💚
... Læs mereSe mindre

11/08/22
Load more