leg i skoven

NÅR MOTORIKKEN DRILLER

Alle har ret til en god motorik – med de forudsætninger, der nu engang er forskellige for os alle sammen.  Der er dem, som er de fødte springgymnaster. Der er dem, som lynhurtigt lærer at cykle. Der er dem, som styrer skiene efter den første dag i sneen, og så er der dem af os, som lige skal bruge lidt ekstra tid og kræfter på at få styr på skiene. ……

Læs hele indlægget her

IMG_3698

ER DE SOCIALE RELATIONER SVÆRE

Noget af det vi ønsker allermest for vores børn er, at de er glade og har gode relationer til andre børn og voksne. Vores blog i marts handler netop om det gode børneliv og børns sociale relationer.

Indtil da, kan du bl.a. finde andet information om sansemotorik og børns sociale relationer her eller læse de gode Succeshistorier

Læs hele indlægget her

IMG_1111

KONCENTRATION OG FOKUS

Det er ved at være den tid, hvor børnehavebørnene måske skal videre i skole og hvor skolebørne snart skal rykke til næste klassetrin. Dit barns evne til netop at kunne holde koncentration og fokus er måske et emne, der optager lidt ekstra i øjeblikket. Du er ikke alene, og derfor sætter vi i maj fokus på børns evne og ikke mindst forudsætning for at kunne koncentrere sig og holde fokus. I mellemtiden kan du også læse mere her

Læs hele indlægget her

DSC_0921 (2)

NÅR KROPPEN ER UROLIG

Måske kender du barnet, der konstant vender, drejer og rejser sig fra stolen, når I sidder ved bordet. Måske barnet, der altid er i bevægelse og helst hurtigt. Måske barnet, der er meget længe om at finde ro til aften og falde i søvn, eller måske kender du barnet, der har “myrer i bagdelen” eller “ild i rumpen”  Kropslig uro kan have mange forskellige årsager, følgevirkninger og udtryk.

Læs hele indlægget her

15

BØRN LÆRER GENNEM KROPPEN

Børnene lærer hele tiden, så snart de har tid og mulighed for det.

Det er helt grundlæggende for alle børn, at de lærer gennem kroppen og de mange indtryk som kroppen modtager gennem sanserne. De mange sanseindtryk transporteres via vores nervesystem og det er her op til et kompliceret samspil mellem sanser, hjerne og kroppen at få mest mulig ud af de mange indtryk. Børn lærer gennem deres forsøg og eksperimenter for derved at gøre deres egne erfaringer og på den måde lære om verden omkring sig, om sig selv. Al læring foregår gennem kroppen.

Læs hele indlægget her

OVERSTIMULERING

Alle har brug for ferie
Det er ved at være tid til ferie, sol og sommer – og for nogle er det måske ekstra tiltrængt at få en pause fra børnehave eller skole.

Det gælder måske især for de børn, som er på overarbejde i deres egen hverdag.

Store klasser, lange dage, mange mennesker omkring dem i største del af tiden, mange skift i løbet af dagen og måske for få rammer og struktur omkring barnet, sender barnet på overarbejde. Mange børn har det fint med en sådan hverdag.

Mens andre børn kan have svært ved at holde styr på alle de ting, der sker omkring dem og bliver nemt overstimuleret.

Læs hele indlægget omkring børn og overstimulering her