Vi vil så gerne dele noget af alt det som vi brænder for – nemlig børns sansemotorik, og alt det der har med børns udvikling, leg, trivsel og læring at gøre. Derfor disse blogindlæg om sansemotorik, og meget mere

Vores fokus er 100% på børns sansemotorik og hvor stor indflydelse og påvirkning det sansemotoriske fundament har på så utroligt mange aspekter af børnelivet, og egentlig også voksenlivet. Men vi holder til fokus på børnene!

Her på vores blog sider finder du løbende indlæg omkring forskellige vinkler ind i det store og brede emne som sansemotorikken er.

Håber du finder inspiration og viden, som du kan bruge i det du står i – om det er som forældre, bedste forældre eller fagperson i dit arbejde med børn.

 

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få nye inputs direkte i din indbakke.

Nyhedsbrev sendes ud ca hvert kvartal.

TILMELD DIG NYHEDSBREV HER

NÅR MOTORIKKEN DRILLER

Alle har ret til en god motorik – med de forudsætninger, der nu engang er forskellige for os alle sammen.  Der er dem, som er de fødte springgymnaster. Der er dem, som lynhurtigt lærer at cykle. Der er dem, som styrer skiene efter den første dag i sneen, og så er der dem af os, som lige skal bruge lidt ekstra tid og kræfter på at få styr på skiene. ……

Læs hele indlægget her

ER DE SOCIALE RELATIONER SVÆRE

Noget af det vi ønsker allermest for vores børn er, at de er glade og har gode relationer til andre børn og voksne. Vores blog i marts handler netop om det gode børneliv og børns sociale relationer.

Indtil da, kan du bl.a. finde andet information om sansemotorik og børns sociale relationer her eller læse de gode Succeshistorier

Læs hele indlægget her

KONCENTRATION OG FOKUS

Det er ved at være den tid, hvor børnehavebørnene måske skal videre i skole og hvor skolebørne snart skal rykke til næste klassetrin. Dit barns evne til netop at kunne holde koncentration og fokus er måske et emne, der optager lidt ekstra i øjeblikket. Du er ikke alene, og derfor sætter vi i maj fokus på børns evne og ikke mindst forudsætning for at kunne koncentrere sig og holde fokus. I mellemtiden kan du også læse mere her

Læs hele indlægget her

NÅR KROPPEN ER UROLIG

Måske kender du barnet, der konstant vender, drejer og rejser sig fra stolen, når I sidder ved bordet. Måske barnet, der altid er i bevægelse og helst hurtigt. Måske barnet, der er meget længe om at finde ro til aften og falde i søvn, eller måske kender du barnet, der har “myrer i bagdelen” eller “ild i rumpen”  Kropslig uro kan have mange forskellige årsager, følgevirkninger og udtryk.

Læs hele indlægget her

BØRN LÆRER GENNEM KROPPEN

Børnene lærer hele tiden, så snart de har tid og mulighed for det.

Det er helt grundlæggende for alle børn, at de lærer gennem kroppen og de mange indtryk som kroppen modtager gennem sanserne. De mange sanseindtryk transporteres via vores nervesystem og det er her op til et kompliceret samspil mellem sanser, hjerne og kroppen at få mest mulig ud af de mange indtryk. Børn lærer gennem deres forsøg og eksperimenter for derved at gøre deres egne erfaringer og på den måde lære om verden omkring sig, om sig selv. Al læring foregår gennem kroppen.

Læs hele indlægget her

OVERSTIMULERING

Alle har brug for ferie
Det er ved at være tid til ferie, sol og sommer – og for nogle er det måske ekstra tiltrængt at få en pause fra børnehave eller skole.

Det gælder måske især for de børn, som er på overarbejde i deres egen hverdag.

Store klasser, lange dage, mange mennesker omkring dem i største del af tiden, mange skift i løbet af dagen og måske for få rammer og struktur omkring barnet, sender barnet på overarbejde. Mange børn har det fint med en sådan hverdag.

Mens andre børn kan have svært ved at holde styr på alle de ting, der sker omkring dem og bliver nemt overstimuleret.

Læs hele indlægget omkring børn og overstimulering her

DEN GODE HISTORIE

Vi tror på, at vi alle kan lære af hinanden og blive inspireret af hinanden. Vi bliver i hvertfald klogere og inspireret af de børn og familier som vi dagligt møder i vores klinikker. Hvert enkelt forløb som vi har med børn og familier er forskelligt og hver forløb gør os klogere, mere nysgerrig, mere “nørdet” og det er en kæmpe inspiration at være en del af.

Mange familier føler sig ofte alene i bekymringerne for deres barn og mangler at kunne spejle sig i andre, der står eller har stået i lignende situationer.

Vi er derfor glade og taknemmelige for, at I ønsker at dele jeres situationer, frustrationer, erfaringer og håb ved at fortælle netop jeres historie.

Håber I gennem andres historier kan finde genkendelighed og inspiration til at hjælpe jer videre.

Læs de gode historier her

TÅGANG

Er dit barn tågænger og har svært ved at komme ned for at gå på foden?

De fleste børn vil i en periode, efter at de er begyndt at gå nogenlunde stabilt, gå en del på tæerne. Det er helt almindeligt og en del i at udfordre og eksperimentere med sin balance, sjove måder at gå på eller bare fordi man så bedre kan nå, det man gerne vil.

Ingen grund til at undre sig over det!

Nogle børn slipper dog ikke det at gå på tæerne og er de blevet 2-3 år – så kan vi godt være lidt mere nysgerrig på, hvad der kan være i spil. Det kan nemlig godt have en betydning for motorikken, muskler og led.

Læs med her – og bliv lidt klogere på årsag og betydning af at gå på tæerne. 

PRIMITIVE REFLEKSER

 

Primære reflekser har stor betydning for barnets udvikling.

Sammen med de primære sanser er de med barnet helt fra starten og udgør det fundament som det lille barn skal udvikle sig motorisk fra.

Men da det motoriske fundament også har indflydelse på barnets følelsesmæssige, sociale, sproglige og kognitive udvikling, så får de primære reflekser også en meget vigtig rolle i mange aspekter af barnets forudsætninger for leg og læring.

 

De primære reflekser er afhængige af påvirkninger fra de 3 primære sanser.

Primære reflekser er reflekser, som er aktive i barnets første måneder og deres opgave er basalt set at få barnet igennem de motoriske udviklingstrin.

Læs meget mere om primære eller primitive reflekser i vores blog med mere udførlige beskrivelser af de enkelte reflekser og deres betydning – Primitive reflekser hos børn