Udfordringer i sociale relationer – det blev lettere at komme med i fællesskabet

Vi har fået lov til at fortælle denne succeshistorie, om Aksel som  bl.a. havde det svært i sociale relationer. Historien er godkendt af familien til at dele med jer.

Aksel startede hos Sanse Motorik® i Gentofte, fordi han var udfordret på motorikken. Han er en glad og frisk dreng, men det var svært at være med til at lege med de andre i skolen, da han ikke kunne følge med, når de løb, og derfor syntes han ikke, det var sjovt at lege fangeleg, mv. Han var heller ikke glad for bolde, så heller ikke her, kunne han være med i fællesskabet.

Han er 6 år og var lige startet i skole, da han kom hos mig. På det tidspunkt var det også svært at sidde stille, og han blev hurtigt distraheret. Om aftenen kunne det godt tage noget tid at falde i søvn, og det tog også lang tid at vågne op om morgenen. Derfor fik han lavet en sansemotorisk undersøgelse hos mig, og det viste sig bl.a., at hans balance var udfordret, og samtidig havde han en del spædbarnsreflekser, som ikke var integreret. Alt sammen noget, der hæmmer kroppens mulighed for det naturlige flow i bevægelserne og gør det svært at finde ro i kroppen.

Så vi gik i gang med at træne. Der var ikke mange gange de missede træningen derhjemme. Der blev virkelig knoklet på.

I starten var det svært for Aksel at fokusere, når de skulle lave øvelser, og han ville gerne hele tiden noget andet. Han kunne heller ikke rigtig finde ro i massagen, og det kunne til tider være hårdt med træningen. Alligevel blev øvelserne gjort dagligt, og efter nogen tid kunne vi se resultater af den ihærdige indsats. Vi kunne se en rigtig fin udvikling. Aksels venner begyndte at lægge mærke til, at han var blevet hurtigere, og det gik også bedre til både tennis, svømning, osv. Pludselig turde han også at klatre i træer, og han havde fået mere selvtillid. Men det med roen var fortsat en udfordring.

Aksel elskede træningen, og de blev ved med at holde fast i øvelser og massage, og efterhånden kom roen også med, og mor og far så en stor forandring. Vredesbrud blev meget mere behersket, og de går nu hurtigere over. Han falder ikke længere i skolen, og han kan følge med de andre. Han kunne også være med på en sejltur, som han året før, havde været for bange for.

Det betyder så meget for et barn på 6 år at kunne have gode sociale relationer og at kunne være sammen med de andre uden hele tiden at få nederlag eller at vælge fællesskabet fra. Der er Aksel nu. Og hvor er det dejligt at det kan lade sig gøre at hjælpe et barn til bedre trivsel.

Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med familien, og jeg ønsker dem al mulig held og lykke fremover.

Læs mere om  Udfordret i sociale relationer