Følelsesmæssig ubalance og at være særligt sensitiv

når fysiske berøringer og indtryk nemt virker for meget og overvældende, så har det betydning for barnets indre følelsesmæssige balance. En øget sensitivitet og overstimulering er ofte et udfordringer for børn født for tidligt.

Vores datter på 10 år blev født en måned for tidligt og med lav fødselsvægt. Hun kom sig hurtigt og snart kunne vi lægge hendes hårde start bag os. Hun trivedes og udviklede sig helt som hun skulle. Hun startede i skole som 5-årig og også her viste hun os, at hun var helt med i udviklingen.

Men omkring 8 års alderen kom der udfordringer snigende. Det blev svært med tøj, sko og strømper. Efter en sommerferie blev det helt umuligt for hende at få bukser, sko og strømper på. Hun måtte dag efter dag af sted i kjole og klip-klappere uanset vejr og vind.
Der kom også dage hvor det var rigtigt svært for hende at komme i skole. Hun var ked af det og havde ondt i maven. Skolen så ellers en glad og tilpas pige som var vellidt blandt kammeraterne og dygtig fagligt. Men hun trivedes ikke og vi måtte have hjælp af en fraværskonsulent.
Desværre så vi i den kommende tid flere fysiske udfordringer. Hun kunne ikke klare et brusebad, så vi måtte have fat i et stort baby badekar. Hun kunne ikke holde ud at få børstet tænder og få redt hår, og ofte klagede hun over ondt i maven og kvalme.
Vi oplevede også at hun reagerede på dufte/lugte. Hun kunne blive rigtig dårlig hvis vi kom et sted med en særlig duft/lugt. F.eks tandlæge, te-afdelingen i et supermarked, duftlys, tandpasta osv.
Dråben som fik det hele til at løbe over kom en nat kl 02.30. Hun vågnede og var helt hysterisk. Hendes hår var filtret og sad åbenbart forkert. Jeg forsøgte at hjælpe hende, men hun kunne slet ikke holde det ud så kl 03.00 stod vi på badeværelset og redte hår. Da besluttede jeg at noget måtte gøres, og næste morgen tog jeg kontakt til Diana.

 

Diana lavede en undersøgelse af Laura og fandt flere ting som hun mente vi skulle i gang med, så vi startede i et individuel sanse motorisk forløb.
Vi blev sat i gang med hjemmetræning, og vi gav den gas. Laura var flittig og kløede på hver dag. Og efter de forskellige øvelser sluttede vi af med massage. Efter forholdsvis kort tid kom der små fremskridt. Hun klarede pludselig at få bukser og sko på, og hårvask med bruser blev gradvis også nemmere. Det gav os bare endnu mere lyst til at give den gas med træningen, og dalede vores motivation var Diana hurtigt til at få os tilbage på sporet.

Alle de udfordringer vi kom til Diana med forsvandt stille og roligt, og i dag er Laura afsluttet. Laura kan nu klare alle de ting som hun ikke kunne ved start, og hun er blevet så kropsbevidst og ved nu hvad der skal til hvis hun bliver udfordret.
Og det bliver hun indimellem….I skrivende stund er hun i skole i klip klappere, men hendes kommentar inden hun gik ud af døren var “vi skal vist lige træne lidt mor”.
Så I aften er der lidt træning og massage på programmet.

Diana har været helt fantastisk og uden hende så ved jeg virkelig ikke hvordan det havde set ud i dag. Hun har givet os vores glade og dejlige pige tilbage.
Diana er den dejligste og mest fantastiske til arbejdet med børn, og Laura har elsket hver eneste træning med hende. Indimellem siger hun for sjovt “Mor jeg synes jeg har ondt i maven” eller “Jeg vil ikke have redt hår, så du må hellere bestille tid hos Diana”…..Og det er vist den bedste anbefaling, vi kan sende Dianas vej.