Dreng født for tidligt med motorisk uro og særligt sensitivitet som del af sen-følgerne 

Vores søn er født i uge 31, og har lige fra fødslen været ekstremt sensitiv og udfordret på alle parametre.

Skolegang har altid været svær, og han er aldrig blevet mødt med forståelse fra skolen omkring de udfordringer et enormt presset nervesystem på en for tidlig født kan give. Han havde rigtig meget motorisk uro, og når han blev stresset, kom der rigtig mange forstyrrende lyde på.

Vi har forsøgt flere ting, men aldrig noget med god effekt. Vores søn følte sig mere og mere forkert/anderledes, og når man altid bliver mødt i skolen med skæld ud i stedet for ros, forståelse og anerkendelse, så opgiver man lidt det hele til sidst.

Tilfældigt så jeg et oplæg fra Marianne på Præmaturforeningens side i forbindelse med International Præmaturdag. Jeg ringede til hende efter flere overvejelser (var det nu pengene værd, og blev man igen bare ”snydt” for resultater). Fik en lang snak med Marianne, hvor jeg meget hurtig følte mig tryg, mødt og forstået. Hun var ærlig med at sige, at hun ikke vidste, om hun kunne få ham hele vejen (han var 13 år på det tidspunkt), men hun uden tvivl kunne hjælpe ham et godt stykke til at finde ro og tro på sig selv. Så vi sagde ja tak.

Vi kom første gang den 14. januar 2021. Vores søn syntes, at det var svært at være i i starten. Men efter få besøg blev han tryg ved Marianne, og følte sig her på ingen måde forkert. Han blev mødt på den mest positive og fantastiske måde, og altid anerkendt for det han kunne. Så han blev mere og mere glad for at komme der. Han trænede hårdt med de øvelser, han fik nye af hver 3. uge og ville gerne selv pludselig nå de resultater, som Marianne lovede ham, nok skulle komme.

Hun har lagt øre til mange frustrationer også fra morens side omkring skole og udfordringer. Dette har der altid været ro, forståelse og plads til.

Vi forældre syntes måske ikke, at det rykkede så meget, men når vi så nåede de forskellige kontroller, hvor der blev set på de samme problemer igen og igen, blev man pludselig mindet om, at jo sørme om der ikke skete forbedringer stille og roligt.

Den 6. februar 2023 var vi til afsluttende kontrol, hvor alle parametre som han har trænet op holder sit faste leje. Samtidig havde vi lige været til skole-hjem samtale, hvor det for første gang i hans snart lange skoleliv havde været en samtale med kun rosende ord for hans udvikling i klassen. Han voksede af endelig at blive set, som den han er under alt det svære. Ingen tvivl om, at han er nået så langt med Mariannes hjælp. Det eneste han er ked af er, at han ikke skal ud til Marianne mere, da det blev hans lille helle, hvor han blev set og forstået for den, han virkelig er.

Jeg tror aldrig, at vores dreng bliver en, der er fan af at være i folkeskolen, men Marianne har uden tvivl hjulpet ham til bedre at kunne være i situationerne i skolen nu.

Så mine varmeste anbefalinger gives hermed videre til Marianne, og skulle nogen have lyst til at høre om vores oplevelser og mere om vores drengs udfordringer inden træningen hos Marianne, er hun velkommen til at videreformidle kontakt til mig.

Trine

Læs også mere hos vores kollega Marianne Bentsen, Præmatursundhedsplejersken – Præmatursundhedplejerske