Følelsesmæssige ubalance og usikker motorik

Sansemotoriske udfordringer er ofte flere ting, der ved første blik måske ikke umiddelbart virker til at have noget med hinanden at gøre – men det har de ofte alligevel. Læs med på historien om denne skønne dreng, som fik hjælp til mere tro og mod på sig selv. Historien er skrevet af forældrene.

 

Vuggestue og efterfølgende børnehave var svært for vores søn. Han blev hurtig utryg ved meget uro og hver gang der var skift i aktiviteter eller børn/voksne, blev han ked af det og urolig. Han søgte meget voksenkontakt og var forbeholden over for leg med de andre børn, især hvis det var mange børn. Ændringer i legen var også svært, og han var tydelig udfordret på det motoriske. Børnehaven og vi forældre prøvede mange forskellige tiltag for at hjælpe ham, men med svingende succes, og vi begynder at diskutere skoleudsættelse. Vi hørte tilfældigvis om sansemotorik og besluttede derfor at starte på et sansemotorisk forløb hos Lone i Charlottenlund.

Det var en fantastisk oplevelse at se, hvordan Lone formåede at rumme og forstå vores dreng allerede første gang, selv når han bliver vred, urolig eller ikke kunne overskue øvelserne.

Lone finder hurtigt ud af, at vores dreng er sansemotorisk udfordret, både med aktive spædbørnsreflekser og balanceproblemer, og vi går i gang med et forløb. Allerede efter to gange hos Lone ser vi en kæmpe forskel. Vores dreng er mere rolig og nysgerrig, han er også gladere. Med tiden begynder børnehaven også at lægge mærke til forandringerne, det er som om han hviler meget mere i sin krop og er pludselig social og åben for nye ting.  Fremgangen er mærkbar fra gang til gang, vi kommer hos Lone og vores dreng elsker at være der, og spørger stadig her et halvt år efter forløbet om vi ikke snart skal til træning igen.

 

Efter forløbet sluttede har vi nu en glad dreng, der føler sig tilpas i sin krop. Forløbet hos Lone har gjort meget mere end vi nogensinde turde håbe på, og resultatet taler for sig selv. Han er fuld af energi, glad og fræk som andre 5-årige og starter i skole til sommer til normal tid og er både klar til skole og nye udfordringer.

Læs mere om følelsesmæssig ubalance.

Læs mere om individuelle sansemotoriske undersøgelser og træning.