Vores dreng S. på 7 år havde problemer med uro og havde svært at sidde stille i skole og hjemme. Han havde svært ved at koncentrere sig og holde fokus og kunne let distraheres. Han var trist, sur og blev let vred uden grund og kom dermed tit i konflikt med kammeraterne.
Skolen kaldt ind til møde, hvor PPR var involveret. Vi var bange for vores drenge ikke trives i skole og at han måske havde en sygdom som var skyld i hans adfærd. Efter mødet med skolen, var vi ikke klar på hvad der skulle til for, at hjælpe S. med at trives bedre. Hans klasselærer kom frem til at hun kunne give S. udfordringer svarende til hans niveau, da han var faglig dygtig.
Til mødet blev vi anbefalet Sansemotorik af en pædagogerne som mente, at det kunne være værd at prøve. Vi kontaktede Tina Søndergaard Rasmussen, Sanse Motorik i Viborg i december 2013 og aftalte en tid til undersøgelsen. Efter en 2 timers lang undersøgelse, fandt hun frem til nogle områder som hun anbefalede øvelser til.
Vi, især min mand, var meget skeptiske. Men øvelserne handlede om træningsøvelser som var meget enkle og ikke krævede særlig meget tænkning, men til gengæld krævede det masser af tid og engagement. Vi valgte at afprøve Sansemotorik fordi det var enkelt, men til gengæld var det også meget dyrt. Det viste sig at S. var glad for at komme i klinikken og han samarbejdede super flot både med Tina og hjemme ift. øvelserne. Det gjorde det nemmere at begynde på det hårde arbejde med de mange øvelser som Tina havde anbefalet.
S. begyndte at være mere positiv. Han elskede at komme der. Vi kæmpede derhjemme med de mange øvelser.
Det kræver meget af forældrene og det er en kæmpe udfordring, at integrere de forskellige øvelse i familiens hverdage og rutiner samt arbejdsliv. Faren mente, at det var morens projekt, men han var alligevel også med til træningsøvelserne, da jeg skulle arbejde i weekend aftenvagt. Faren syntes, det var en kæmpe udfordring, men han gjorde sit bedste for at ikke glemme øvelserne.
I dag efter 9 mdr. kan vi kigge tilbage og se på en fantastisk positiv udvikling i S. følelsesliv. I dag kan han sidde stille i længere perioder, han har færre konflikter med kammeraterne, han kan bedre sætte ord på følelserne, viser overskud og omsorg for andre, han er glad og fortæller, at han ”har det godt indeni”. Han er bedre til at mærke efter når noget ikke føles godt og dermed undgår han konflikter som har været en del af hans hverdag tidligere.
Sansemotorik kan varmt anbefales – det har hjulpet os til at få en dreng i balance. Vi blev overraskede over hvor meget ”lidt” kunne gøre en kæmpe forskel.
Tusind tak for hjælpen Tina
Kærlig hilsen
S. og de skeptiske, men nu åbensindede mor og far.