Smørum på Sjælland

Sanse Motoriks afdeling i Smørum er beliggende Flodvej 73. Klinikken er ejet og drives i det daglige af Marianne Bentsen.

Afdelingen tilbyder

  • Individuel træning af børn og unge med sansemotoriske vanskeligheder
  • Synsoptimering i samarbejde med klinik Fovija.dk
  • Spædbarnsmotorik – hold for forældre og barn i barselsperioden
  • Tumlehold for 1½-3 årige
  • Spædbarnsmotorik for mødregrupper
  • Specialsundhedspleje til for tidlig fødte

Foredrag – på timebasis

  • I daginstitutioner
  • På skoler
  • Foredrag om præmature. Fokus er både på børn og voksne. Kontakt for yderligere information

Vil du høre nærmere om spædbarnsmotorik og Tumlehold? så ring eller skriv til mig.
Du kan også kigge på Facebook og se, hvornår der starter nye hold

Marianne Bentsen

Sansemotorisk konsulent og sundhedsplejerske
Faglig profil

Adresse

Flodvej 73, Smørum, 2765 Smørum
Tlf: 2195 9712
mabe@sansemotorik.NET
CVR: 35989013

Om Marianne

Som sundhedsplejerske er jeg jævnligt stødt på børn med sansemæssige og motoriske udfordringer. Børn som har det svært fordi sanserne, og dermed kroppen ikke virker optimalt.

Da jeg har beskæftiget mig meget med for tidligt fødte børn, har jeg naturligt haft ekstra fokus på sanser og udvikling. Denne gruppe af børn er ofte udfordrede på disse områder. De bliver let overstimulerede og deres motoriske udvikling kan være påvirket.

Med årene og erfaringen, har jeg fået øje på flere og flere børn født til tiden, som også har sansemotoriske udfordringer. Børn som er urolige, sover dårligt, er slappe i muskulaturen og som ikke ”gider” bevæge sig. Og så er der dem, for hvem verden ofte bliver for overvældende.

Det er derfor en stor glæde at kunne hjælpe børnene i min klinik.

I klinikken tilbyder jeg også specialsundhedspleje til præmature. Det kan være som et supplement eller et alternativ til det offentlige tilbud. Jeg har erfaring med at følge præmaturfamilierne helt frem til barnet starter i skole. Ofte viser senfølger og udfordringer sig først for alvor, når barnet nærmer sig skolealderen, så her kan det være godt med støtte, råd og vejledning til, hvordan man bedst kan få det til at fungere for barnet.

Jeg vil glæde mig til at samarbejde med Jer og Jeres dejlige børn.

Nyheder fra Facebook

Facebook synes, at det er for længe siden, at I har hørt fra mig 😉 Men som I kan se, har jeg travlt med at slappe af 😎😁 Hvad får dig til at slappe af? Og hvad med dine børn? Hvad skal der til for at få dem ned i gear, og bare være. .. Har I nogle gode input? ❤️ ... Læs mereSe mindre

15/07/18

Facebook synes, at det er for længe siden, at I har hørt fra mig 😉 Men som I kan se, har jeg travlt med at slappe af 😎😁 Hvad får dig til at slappe af? Og hvad med dine børn? Hvad skal der til for at få dem ned i gear, og bare være. .. Har I nogle gode input? ❤️

 

Kommenter på Facebook

Mine børn elsker at vi ikke har travlt om morgenen nu hvor der er ferie... og så har de leget på mors arbejde idag- det er altid et hit😉👏🏻 god ferie...

Trampolin - timevis i trampolin 😂

Læs min kollegas gode råd til ferietiden 🙂Alle har brug for ferie🌞

Det er ved at være tid til ferie, sol og sommer – og for nogle er det måske ekstra tiltrængt at få en pause fra børnehave eller skole. Det er de børn, som er på overarbejde i deres egen hverdag.
Store klasser, lange dage, mange mennesker omkring dem i største del af tiden, mange skift i løbet af dagen og måske for få rammer og struktur omkring barnet, sender barnet på overarbejde.
Mange børn har det fint med en sådan hverdag. Mens andre børn kan have svært ved at holde styr på alle de ting, der sker omkring dem og bliver nemt overstimuleret.
Barnets hjerne og krop er på overarbejde.
Børn som er overstimuleret og på overarbejde vil søge at kompensere for overloadet eller forsøge at få afløb for de frustrationer, som hober sig op.
Derfor vil et overstimuleret barn have nogle reaktioner og en adfærd, som vi undres over.
Typiske symptomer på et overstimuleret barn:
• Dårlig eller urolig søvn – lang tid om at falde i søvn
• Træthed og sløvhed
• Kropslig uro
• Svær koncentration og fokus
• Kort lunte – aggressiv
• Voldsomme udbrud over mindre ting
• Trækker sig fra andre
• Ritualer – kravafvisende – kontrollerende
• Ondt i maven

Måske vi kan genkende nogle af symptomerne fra noget vi kender godt – stress. Det er en ofte brugt betegnelse hos os voksne, men sjældent vi bruger det om børn - og det bør vi heller ikke gøre. Det vil være ubærligt at tænke på, at vores børn har stress.
Men faktum er, at det er de samme processer, der sker i hjernen – hos børn og voksne, når vi udsættes for for mange ting, som vi ikke kan omsætte i for lang tid af gangen.
Inderst i vores hjerne har vi en lille kerne som hedder Amygdala. Det er det sted i hjernen hvor farer og frygt registreres. Denne del af hjernen vokser, når vi føler utryghed, uforudsigelighed og negativ opmærksomhed. Den får altså en bedre vækst muligheder når vi er presset, end eksempelvis de hjernestrukturer, som har med vores hukommelse, overblik, følelsesliv og læring at gøre. Der kommer ubalance i de kemiske stoffer i hjerne, som styre vores adfærd og følelser. Heraf mere vrede, frustrationer og uro.
Her er det, at det bliver vigtigt at kunne se bag om barnets adfærd, og i stedet være nysgerrig på hvorfor barnet reagerer som det gør.
For hvis barnet som følge af sin uro altid mødes med irettesættelser og negativ opmærksomhed, så er det vi sætter gang i Amygdala endnu mere – og så ruller det hele i en negativ og dårlig retning.
Hvis vi i stedet kan se bagom symptomerne og møder barnet med imødekommenhed, ro, tryghed og nærvær – så kan vi måske finde en vej ind til at få ændret retningen for barnet.
Der er ingen børn, som bør være på overarbejde og i risiko for stress symptomer.

Du kan hjælpe dit barn til mindre overarbejde i hjerne og krop ved at være opmærksom på bla.:
• Sørge for at sanseapparatet er velstimuleret og i bedst mulig balance
• Faste rutiner og rammer i de situationer som er svære – fx spisesituationer, sengetid, overgange fra en ting til en anden
• Ro og nærvær fx en-til-en tid hver dag - Læs en bog sammen, se en film, spil et spil, cykel en tur, nus tæerne, bag en kage.
• Lav faste aftaler om brug af skærm – fx samme tid hver dag og i en afgrænset tid. Forvent ikke at børnene kan administrere det selv – du har ansvaret for at det overholdes.
• ”Forkælelse” – tænk på at hjernen skal fodres med gode oplevelse – masser af kram og knus, en is ekstra, en ny lille bil eller pizza lidt oftere. Det er ikke det samme som at give efter, når du bestemmer.
• Massage, dybe tryk på kroppen, tryk under fødderne mv. Det skal altid være rart for barnet

Rigtig god ferie til jer alle, med mange gode oplevelser, ro og nærvær☀️🙂
... Læs mereSe mindre

10/07/18

Læs min kollegas gode råd til ferietiden :-)

 

Kommenter på Facebook

Marianne Skov Bentsen Jeg læser ofte jeres oplag. Jeg bliver både mindet om ting der er vigtige for mit barn, samt bekræftiget i nogle af de sanseindtryk, vi giver vores barn, er gode og vigtige. Tak for det og bliv endelig ved med at dele din/ jeres vigtige viden. God sommer!