Født meget for tidligt – følelsesmæssige ubalance og usikker motorik

Børn født for tidligt, møder verden med et umodent sanse- og nervesystem, der ikke er klar til at modtage verden omkring sig.

Er dit barn født for tidligt, kan du sandsynligvis nikke genkendende til udfordringer med følelsesmæssige ubalance, usikker motorik og overstimulering.  Læs her, hvordan sansemotorisk træning skabte en positiv forandring for pige på 8 år.

Min datter på 8 år, er ekstrem præmatur født i uge 25+2.

Graviditeten var stressende og svær, og lægerne troede hele tiden der var noget galt med hende. Og derfor blev der både taget moderkage biopsi og fostervandsprøver. Fødslen gik i gang allerede efter fostervandsprøven, og i uge 22 blev jeg indlagt i fuld fødsel.
Det lykkedes lægerne at stoppe fødslen i 3 uger.

Vi var indlagt i 3,5 måned, og hun havde en del infektioner, et hul ved hjertet –ductus, og hun fik nethindeløsning. Hun vejede 873 g og var 31 cm. lang.

Under infektionerne måtte hun undvære mad.

Min datter har altid været overforsigtig, ængsteligt og temperamentsfuld, og hun ville aldrig rigtig røres på sin krop eller fødder.

Mht. mad har hun altid været ekstrem selektiv, både pga. lugt, konsistens og smag, hvilket ofte er et stort problem i det offentlige rum.
Men det var især hendes mange frustrations udbrud, at hun havde svært ved, at modtage mere end en besked af gangen, og at det tog hende 1 til 1,5 time at falde i søvn om aftenen, der gjorde, at jeg henvendte mig til Marianne i Sanse Motorik.

Marianne fandt ud af, at min datter reagerede rigtig dårligt på pres og nye situationer, og at hun havde alle hendes babyreflekser, men at hun især var udfordret på følesansen.

Stille og roligt begyndte Marianne at arbejde med min datter.

Og især at få massage var en kæmpe udfordring, men også det der har givet hende allermest i forløbet.

Alle øvelserne styrkede min datters motorik og balance, og massagen gik fra ganske lidt massage med en bold, til at blive omfattende med 3-4 redskaber, pensler i ansigtet og på hænderne, men også massage af hendes tæer.

Og især massage af hendes fødder og tæer, efterspørger hun selv ret ofte.
Men også alle babyreflekserne lykkedes det at få bugt med.

Forløbet har gjort hende mere rolig, hun har langt færre frustrations udbrud, hun er mindre ængstelig, mere nysgerrig, og er meget bedre til at sige til, når noget bliver for meget for hende.  Hendes krops oplevelse er blevet bedre, og hun falder nu i søvn efter max 30 min.
Hun er ikke blevet bedre til at spise kød eller grøntsager, men hun spiser ude hos vennerne, de samme ting hun spiser herhjemme –også selvom det er andre mad-mærkevarer end hjemme hos os –og det bedste er, at hun nyder det.

Noget der var helt utænkeligt førhen.

Jeg oplever hende mere rolig, selvom der sker urolige ting omkring hende, og hun slapper hurtigere af, når hun bliver ked af det eller frustreret.
Når der er dage med masser af stress, så hiver vi nogle øvelser frem der giver ro, som feks. at presse hendes led sammen og massage, så falder hun omgående til ro, og nattesøvnen påvirkes ikke mere.