Når man mærker sig selv, mærker man også de andre

Vi har modtaget denne dejlige historie fra en familie, som er i gang med et individuelt træningsforløb hos Dany fra Sanse Motorik i Esbjerg – og hvor kropslig uro og svære sociale relationer fyldte meget. Tak fordi I vil dele jeres historie!

 

Vores datter startede til sansemotorisk træning i februar og allerede nu, kun 2 mdr. senere, kan vi se klare positive forandringer i hendes adfærd, på flere forskellige områder:

Det har altid været svært for hende at sidde stille ved middagsbordet og at ligge stille eksempelvis i sofaen og se film i meget mere end et par minutter.

Det kan hun pludseligt nu og det giver nogle mere rolige afslapningsstunder samt måltider, fordi hun ikke hele tiden farer op fordi kroppen ikke virker til at kunne finde ro. Det kan den nu.

Hun er også begyndt selv at efterspørge massage på ryggen og under fødderne, hvilket hun aldrig har kunnet lide før, og som i endnu højere grad kan hjælpe hende med at slappe af.

Hun har ligeledes haft svært ved at koordinere arme, ben og balancen hvad angår det at lære at cykle, men den kode har hun nu også knækket – både mht. balancen og koordination af arme/ben/hoved. Den for os mest tydelige forskel er dog mht. hendes sociale kompetencer.

Hun har altid haft svært ved at fornemme andre børns grænser og er derfor ofte endt i konflikter med andre børn, simpelthen fordi hun har været for voldsom i hendes bevægelser og adfærd.

Dette er dog nærmest fuldstændig forandret nu, efter 2 mdr.:

Hun kommer i langt færre konflikter i børnehaven og herhjemme med lillesøster, simpelthen fordi hun har lært hvad andre børn synes om og ikke synes om.

Og så er det som om hun har indset at en hånd på skulderen kan føles ligeså rart som et kæmpe og voldsomt kram, eksempelvis.

Hun er ligeledes blevet mere opmærksom på andre børns behov og følelser, simpelthen fordi hun føler sig bedre tilpas i hendes egen krop og med den hun er.