Smørum på Sjælland

Sanse Motoriks afdeling i Smørum er beliggende Flodvej 73. Klinikken er ejet og drives i det daglige af Marianne Bentsen.

Afdelingen tilbyder

  • Individuel træning af børn og unge med sansemotoriske vanskeligheder
  • Synsoptimering i samarbejde med klinik Fovija.dk
  • Spædbarnsmotorik – hold for forældre og barn i barselsperioden
  • Tumlehold for 1½-3 årige
  • Spædbarnsmotorik for mødregrupper
  • Specialsundhedspleje til for tidlig fødte

Foredrag – på timebasis

  • I daginstitutioner
  • På skoler
  • Foredrag om præmature. Fokus er både på børn og voksne. Kontakt for yderligere information

Vil du høre nærmere om spædbarnsmotorik og Tumlehold? så ring eller skriv til mig.
Du kan også kigge på Facebook og se, hvornår der starter nye hold

Marianne Bentsen

Sansemotorisk konsulent og sundhedsplejerske
Faglig profil

Adresse

Flodvej 73, Smørum, 2765 Smørum
Tlf: 2195 9712
mabe@sansemotorik.NET
CVR: 35989013

Om Marianne

Som sundhedsplejerske er jeg jævnligt stødt på børn med sansemæssige og motoriske udfordringer. Børn som har det svært fordi sanserne, og dermed kroppen ikke virker optimalt.

Da jeg har beskæftiget mig meget med for tidligt fødte børn, har jeg naturligt haft ekstra fokus på sanser og udvikling. Denne gruppe af børn er ofte udfordrede på disse områder. De bliver let overstimulerede og deres motoriske udvikling kan være påvirket.

Med årene og erfaringen, har jeg fået øje på flere og flere børn født til tiden, som også har sansemotoriske udfordringer. Børn som er urolige, sover dårligt, er slappe i muskulaturen og som ikke ”gider” bevæge sig. Og så er der dem, for hvem verden ofte bliver for overvældende.

Det er derfor en stor glæde at kunne hjælpe børnene i min klinik.

I klinikken tilbyder jeg også specialsundhedspleje til præmature. Det kan være som et supplement eller et alternativ til det offentlige tilbud. Jeg har erfaring med at følge præmaturfamilierne helt frem til barnet starter i skole. Ofte viser senfølger og udfordringer sig først for alvor, når barnet nærmer sig skolealderen, så her kan det være godt med støtte, råd og vejledning til, hvordan man bedst kan få det til at fungere for barnet.

Jeg vil glæde mig til at samarbejde med Jer og Jeres dejlige børn.

Nyheder fra Facebook

Læs disse kloge ord fra min dygtige kollega i Gentofte. Jeg er helt enig, og oplever det helt samme i min klinik.
Så derfor, lad os hjælpe dig med at hjælpe dit barn 🙂UDADREAGERENDE BØRN Her til morgen var der et opslag i avisen om, at der bliver flere og flere udadreagerende børn, og at vold på mange skoler er dagligdag. Det er selvfølgelig rigtig trist, og som sansemotorisk konsulent tænkte jeg straks, at der sikkert er en sammenhæng med mere skærmtid, mindre bevægelse og en understimuleret sansemotorik. For i mange tilfælde føler de udadreagerende børn sig trængt op i en krog, kan ikke overskue situationen og bliver hurtigt provokeret og reagerer med eksempelvis at bide og slå. De ser ingen anden udvej. Grunden kan være ”hudsult” (jvf. opslag fra sidste uge). Deres følesans kan være i ubalance, og det betyder, at de faktisk ikke kan lide berøring og derfor ikke får det. Men det er lige præcis det, de har brug for! En overreagerende følesans kan nemlig gøre barnet udadreagerende. De kan samtidig have symptomer, hvor de ikke kan lide at få klippet hår, få børstet tænder, klippet negle eller bruses. De kan også være kræsne. Stimulering af følesansen giver god kropsfornemmelse, og fortæller: ”Hvem er jeg?” og hjælper også med til at regulere følelser: ”Er jeg ked af det/sur/glad osv.?”, og på den måde reagerer man mere hensigtsmæssigt i forskellige situationer. Så har du et udadreagerende barn, som nogen gange kommer til at slå og/eller bide – og måske ikke kan lide at tumle og trækker sig i leg - så er det vigtigt, du arbejder dig ind på følesansen. Ellers kan det også ende med stress. Berøringen skal være rar og må ikke kilde, og barnet må ikke lave trækninger. Prøv forskellige ting af: hænder, bolde, bamser, kagerulle, mv. og sørg for en hyggelig stund. Skal du have hjælp og give dit barn det bedste grundlag for social udvikling og indlæring, så er sansemotorisk træning et vigtig redskab. Jeg har flere børn i træning i 5-6 års alderen – men også ældre, som ser stor fremgang ved daglig træning af sansemotorikken. Jeg hjælper også gerne dit barn – jo før jo bedre.
... Læs mereSe mindre

14/01/19

Læs disse kloge ord fra min dygtige kollega i Gentofte. Jeg er helt enig, og oplever det helt samme i min klinik.
Så derfor, lad os hjælpe dig med at hjælpe dit barn :-)

DE BLØDE BØRN

Er børn, der kan være meget tilbageholdende

Er børn, der kan have motorisk uro

Er børn, der let udtrættes

Er børn, der kan være forsinkede i deres motoriske udvikling

Er de babyer, der virker ”dovne”

Er børn, der ofte har usikker motorik

Er børn, der kan blive voldsomme overfor deres omgivelser

Er børn, der kan virke – eller være hypermobile

Er de børn, der føles som blød bolledej

Er børn, der ikke ”hjælper til” når vi løfter dem op

Er børn der har for lav muskelspænding

Er børn, der har gavn af sansemotorisk træning

Kender du et ”blødt barn”? Så er her hjælp at hente 🙂

Jeg ser mange ”bløde børn” i min klinik. Børn som profiterer af sansemotorisk træning. Som får mere energi, bedre motorik, mere mod, og ikke mindst mere tro på sig selv. Jeg elsker når et barn går fra at sige: ”Det kan jeg ikke” til at sige: ”Det kan jeg godt” eller ”Det er jeg god til” 🙂 🙂 🙂

Kontakt mig på 2195 9712 så vi kan tale om, hvordan jeg kan hjælpe dit barn.

Kærlig hilsen Marianne
... Læs mereSe mindre

12/01/19

DE BLØDE BØRN

Er børn, der kan være meget tilbageholdende

Er børn, der kan have motorisk uro

Er børn, der let udtrættes

Er børn, der kan være forsinkede i deres motoriske udvikling

Er de babyer, der virker ”dovne”

Er børn, der ofte har usikker motorik

Er børn, der kan blive voldsomme overfor deres omgivelser

Er børn, der kan virke – eller være hypermobile

Er de børn, der føles som blød bolledej

Er børn, der ikke ”hjælper til” når vi løfter dem op

Er børn der har for lav muskelspænding

Er børn, der har gavn af sansemotorisk træning

Kender du et ”blødt barn”? Så er her hjælp at hente :-)

Jeg ser mange ”bløde børn” i min klinik. Børn som profiterer af sansemotorisk træning. Som får mere energi, bedre motorik, mere mod, og ikke mindst mere tro på sig selv. Jeg elsker når et barn går fra at sige: ”Det kan jeg ikke” til at sige: ”Det kan jeg godt” eller ”Det er jeg god til” :-) :-) :-)

Kontakt mig på 2195 9712 så vi kan tale om, hvordan jeg kan hjælpe dit barn.

Kærlig hilsen Marianne

 

Kommenter på Facebook

Ja! 😉 Og tak for de værktøjer, som vi har fået med

Sabina Christina Köppä Altenburg